В този случай моето мнение е, че трябва да има навършени 16год., работи на не повече от 7 часа на ден, без нощен труд, за по-сигурно в периода 06:30-21:30ч.

Относно необходимите ви документи:
- "Програма с препоръчителни мероприятия заограничаване, намаляване и отстраняване на рисковете", изготвен от Трудова медицина;
- "Оценка на риска" за съотв. длъжност, отново издадени от службата по Тр. медицина;
- Медицинско на лицето, което искате да наемете;
- Длъжностна характеристика;
- Заключение от Трудовата медицина, че лицето може да изпълнява съотв. длъжност.

Всичко това, заедно с попълнено заявление, трябва да подадете в Инспекция по труда. Препоръчвам електронно или през ССЕВ или директно през тяхната система - https://public.gli.government.bg/GIT_Public/EAdminService/ServiceIndex

Надявам се да съм помогнал :)
Здравейте,

зависи от характера на работа, но в повечето случаи се изисква да има навършени 16год. Преди да е назначен трябва задължително да има разрешение от Инсп. по труда.

Ако желаете, влезте в детайли за вида на дейност на дружеството, както и за длъжността на лицето, за да бъдем по-конкретни.

П.П. Такива бележки от училището досега не са ми изисквали.
Здравейте,

и аз имах подобен случай, но статистиката си изискваше отчета за малко предприятие, тъй като те гледат за самата година.
Да, мнението ми е, че са "от правителството".

Бих заложил на "Субсидия върху производството".
Здравейте,

относно Украйна, в последните указания от 28.02.2024г. е записано "Помощта, съгласно тази схема, е вид държавна помощ, предоставена при спазване условията на правото на Европейския съюз", което мисля, че отговаря на въпроса ви.

относно De minimis в указание от 08.12.2023г. е записано "Помощта, съгласно тази схема е вид държавна помощ, предоставена при условията на правото на Европейския съюз и националното законодателдтво.", което също мисля, че отговаря на вашия въпрос.
Здравейте,
Когато останалия отпуск е от 2022 или 2023г., не е необходимо да се попълва нищо.
Здравейте,

вече подадени отчети в ТР не могат да се коригират.
Миналата година ми се наложи и им се обадих, като отговорът бе този.